Wat Phra That Doi Kham

geirec

Wat Phra That Doi Kham er et buddhistisk tempel som ligger på en høyde i utkanten av Chiang Mai, Thailand. Navnet betyr “tempelet på den gyldne fjelltoppen” på thai, og tempelet er kjent for sin vakre beliggenhet, imponerende arkitektur og rike kulturhistorie.

Historie

Ifølge legenden ble Wat Phra That Doi Kham grunnlagt av en indisk buddhistmunk som het Sumanathera for mer enn 1300 år siden. Munken skal ha brakt med seg en relikvie av Buddha til tempelet, som nå er plassert i en av de viktigste helligdommene på stedet.

Arkitektur

Wat Phra That Doi Kham er kjent for sin vakre arkitektur, som er en blanding av thailandsk og burmesisk stil. Tempelet består av flere bygninger og helligdommer, inkludert en imponerende stupa som er dekket av gull og en vakker hage rundt tempelet.

En av de mest imponerende bygningene på Wat Phra That Doi Kham er hovedhallen, som er dekket av intrikate utsmykninger og har en rekke buddhistiske statuer og helligdommer. Besøkende kan også utforske tempelets mange mindre helligdommer, som inkluderer en helligdom til Tara, en kvinnelig buddhafigur, og en helligdom til en lokal beskyttergudinne.

Aktiviteter

Wat Phra That Doi Kham er fortsatt et aktivt tempel, og tilbyr mange aktiviteter og tjenester til besøkende. Besøkende kan delta i meditasjonssesjoner, lære om buddhismen, og delta i seremonier og ritualer som holdes på tempelet.

En av de mest populære seremoniene på Wat Phra That Doi Kham er “Magha Puja”, som feires hvert år i den tredje måneden i den thailandske månekalenderen. Dette er en helligdag i Thailand, og på Wat Phra That Doi Kham samles tusenvis av mennesker for å delta i seremonier og beundre den flotte utsmykningen.

Konklusjon

Wat Phra That Doi Kham er en vakker og imponerende attraksjon i Chiang Mai, og er vel verdt et besøk for de som ønsker å utforske thailandsk kultur og religion. Med sin vakre arkitektur, imponerende stupa, og vakre helligdommer, er dette et av de mest ikoniske stedene i Chiang Mai og en av de viktigste religiøse stedene i hele Thailand.

Leave a Comment